Lettertype jaren 30


Hebben jullie ook wel eens genoeg van documenten schrijven met Times New Roman of Arial? Soms is het gewoon vetter om een retro lettertype te gebruiken. For you professionals, are 1 free for commercial-use! Ik heb een paar Nederlandse boeken uit de jaren ‘en ‘waarin het gebruikt wordt, maar een naam — laat staan een digitale versie — heb . Ik zoek een lettertype voor mijn collage dat ze vooral vroeger gebruikten in kranten gebruikten (zodat het er authentiek uitziet). Retro letterfamilies gratis te downloaden.

In drukwerk wordt het serif lettertype meestal gebruikt voor grotere. Er verscheen een complete documentaire over het lettertype. Het lettertype werd in de jaren ‘ontwikkeld door de Britse krant The Times. In de jaren zestig van de 20e eeuw heeft Monotype vele lettertypen uit de handel genomen.

Times New Roman is een schreeflettertype, dat in de jaren werd ontwikkeld voor het Britse dagblad The Times door Stanley Morison van Monotype. Jaren geleden werden gratis lettertypes vooral gemaakt door hobbyisten. Het downloaden en gebruiken van de lettertypen is te allen tijde op eigen risico. Ik vraag me nog altijd af welk lettertype in Scandinavië veel gebruikt wordt. Berichtdoor Snelwegfreak Do Aug 200 5:51.

Deze letter werd veel gebruikt op televisie in de jaren ´60. Geplaatst op 11:30h in Grafisch door Rianne Reactie’s. In mijn werk ben ik altijd op zoek naar leuke, nieuwe lettertypes.

Een lettertype dat is ontstaan in de 15e eeuw en gebaseerd op kalligrafie. Bijna jaar nadat Adrian Frutiger het lettertype Univers heeft ontworpen, ontwierp . De meeste uitgevers zetten op hun website welk lettertype, grootte en regelafstand ze wenselijk. Laatst aanwezig: jaar weken geleden.

Dit lettertype vind ik interessant omdat het een nette verfijnde. Ik had misschien niet meteen het gevoel van de jaren 3 maar ik kreeg er wel .